Eerste hulp
bij vastgevroren rolluiken

Eerste hulp bij vastgevroren rolluiken

Zijn jouw rolluiken vastgevroren? En ben je niet zeker hoe je deze kan openen zonder ze te forceren? Lees dan onderstaande tips om schade aan jouw rolluiken te voorkomen!

Niet forceren!

Bij lage temperaturen kunnen rolluiken soms vastvriezen, vooral als ze vochtig zijn. Dit gebeurt wanneer water op de rubberen afdichtingen en de koude dorpel bevriest.

Als je merkt dat jouw rolluiken bevroren zijn, forceer ze dan niet open. Dit kan de motor beschadigen of andere schade veroorzaken. Tijdens koude en vochtige dagen kunnen ook de afzonderlijke lamellen van het rolluik aan elkaar kleven door ijsvorming. Ook hier is het belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te forceren om beschadiging te voorkomen.

Geduld is een schone deugd

De eenvoudigste remedie voor bevroren rolluiken is geduld: wacht tot ze vanzelf ontdooien. Zodra de temperatuur overdag boven nul komt, zullen ze loslaten en kan je ze weer normaal gebruiken. Blijft het vriezen? Dan kan je voorzichtig zelf proberen de rolluiken te ontdooien.

Voorkom vastgevroren rolluiken

Wil je voorbereid zijn tegen de volgende vrieskou? Leg dan een dun houten latje onder je rolluik. Doordat de rubberen dichting van het rolluik op het latje rust, zal het rolluik veel minder snel aan de vensterbank of grond vastvriezen.

Herstelling nodig?

Is jouw rolluik toch beschadigd geraakt? Vul het herstellingsformulier op onze website in en dan komen wij zo snel mogelijk langs om deze te herstellen.

Wens je meer informatie over onze rolluiken?

Neem contact met ons op