Waarom een terrasoverkapping ideaal is
voor de herfst en winter

Waarom een terrasoverkapping ideaal is voor de herfst en winter

De herfst en winter zijn vaak seizoenen waarin je liever binnenblijft, warm onder een dekentje. Maar wat als je ook buiten zou kunnen genieten, zelfs als de bladeren vallen of er een prachtig laagje sneeuw ligt? Met een terrasoverkapping maak je van je tuin een plek waar je het hele jaar door van kan genieten. In deze blog ontdek je waarom een terrasoverkapping in de koudere maanden een geweldig idee is en welke opties je hebt met de Pergola SO! Classic, Pergola SO! Climate en Pergola SO! Cocoon.

Het hele jaar door buitenplezier

Een terrasoverkapping is niet alleen handig in de zomer. Stel je voor: je zit lekker buiten met een kop warme chocolademelk, terwijl je droog en beschut geniet van de herfstkleuren of een winters tafereel. Met een beetje hulp van infraroodverwarming blijft het onder de overkapping lekker warm, zelfs als de temperatuur daalt. Voeg daar sfeervolle verlichting en misschien een streepje muziekje aan toe, en je hebt het perfecte recept voor een gezellige avond.

Waarom een terrasoverkapping ideaal is voor de herfst en winter

Pergola SO! Classic: flexibel genieten

De Pergola SO! Classic is voor wie houdt van flexibiliteit en stijl. Deze overkapping heeft instelbare lamellen die zich aanpassen aan het weer. Of het nu waait of regent, je zit altijd comfortabel. En laten we eerlijk zijn, het idee dat je vanaf je smartphone de lamellen en verlichting kan bedienen, maakt het toch net dat beetje gebruiksvriendelijker. Je kan zelfs bluetooth-luidsprekers, USB-laadpunten en stopcontacten toevoegen, zodat je altijd alles bij de hand hebt. De Pergola SO! Classic is niet alleen praktisch, maar ook een echte blikvanger in je tuin.

Waarom een terrasoverkapping ideaal is voor de herfst en winter

Pergola SO! Climate: luxe en comfort

Wil je het buitenleven naar een hoger niveau tillen? De Pergola SO! Climate is een combinatie van een pergola en een veranda, oftewel een ‘Peranda’. Met deze overkapping ben je voorbereid op alles wat moeder natuur je voor de voeten gooit. De lamellen van de SO! Climate zijn winddicht en geluiddempend, dus je zit niet alleen lekker warm, maar ook rustig. Geen getik van regen op het dak, gewoon pure ontspanning. En dankzij de geïntegreerde regenafvoer blijf je droog, zelfs bij een flinke bui. Je hoeft trouwens niet eens van de bank af om alles te regelen; je smartphone doet ook hier al het werk voor je.

Waarom een terrasoverkapping ideaal is voor de herfst en winter

Pergola SO! Cocoon: knusser kan niet

Voor iedereen die houdt van cocoonen, is de Pergola SO! Cocoon dé oplossing. Deze overkapping heeft een geïsoleerd houten dak dat de warmte binnenhoudt en de kou buiten. Perfect voor als je in de winter ook graag buiten bent. De Cocoon is bovendien helemaal aan te passen aan jouw stijl en wensen. En met de optionele verwarming kun je zelfs hartje winter buiten zitten zonder te bibberen. Maak het af met sfeervolle verlichting en ingebouwde speakers, en je hebt de perfecte plek om te relaxen.

Wil je alle specificaties van de verschillende Pergola SO!-daken kunnen vergelijken? Bekijk het in onze blogpost ‘Ontdek de verschillende daktypes van de Pergola SO!’.

Kies jouw ideale afsluiting

Natuurlijk is een goed dak belangrijk, maar vergeet de zijwanden niet! Met de juiste wanden maak je je terrasoverkapping echt af en creëer je een ruimte die helemaal afgesloten kan worden. Denk bijvoorbeeld aan houten schuifwanden die er niet alleen mooi uitzien, maar ook beschermen tegen de wind. Of kies voor aluminium schuiframen met dubbel glas om je overkapping echt winterproof te maken. Zo blijft het lekker warm binnen en kan je het hele jaar door van je buitenruimte genieten. Ontdek alle 12 sfeer- en zijwanden hier!

Een terrasoverkapping is, zoals je ziet, niet alleen iets voor de zomer. Met de juiste keuzes maak je van je tuin een plek waar je ook in de herfst en winter volop van kan genieten. Voeg wat sfeerverlichting, verwarming en misschien een goede playlist toe, en je hebt alles wat je nodig hebt om de kou te trotseren. En dat gewoon in je eigen tuin!

Wens je meer informatie over onze terrasoverkappingen?

Neem contact met ons op