De voordelen van rolluiken
op een rijtje

De 9 belangrijkste voordelen van rolluiken op een rijtje!

Als het aankomt op het upgraden van je huis met slimme, functionele aanpassingen, zijn rolluiken een investering die zowel comfort als veiligheid bieden. Maar deze veelzijdige toevoeging aan je woning heeft nog meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. In deze blog bespreken we de 9 belangrijkste voordelen van rolluiken.

1. Thermische isolatie

Wist je dat rolluiken een uitstekende thermische isolatie hebben? Ideaal om warmte buiten te houden in de zomer, en koude te weren in de winter. Zo draaien je airco-systeem en verwarming geen overuren. Een raam met een voorzetrolluik isoleert zelfs 32% beter dan een raam zonder. Horen we daar een tevreden portefeuille?

2. Lichtregeling

Het voornaamste pluspunt van rolluiken is uiteraard dat je zelf bepaalt hoeveel licht je binnenlaat in je woning. Slapen in het pikkedonker of het rolluik half naar beneden laten om het zonlicht op de televisie af te schermen? De lamellen zijn uitgerust met verfijnde daglichtuitsparingen, waardoor je kan kiezen tussen volledige verduistering of aangenaam gedempt licht. Beslis het à la minute met slechts één druk op de knop!

3. Akoestische isolatie

Rolluiken kunnen het geluid van buiten met een aanzienlijk aantal decibels verminderen, wat bijzonder handig is in lawaaierige stedelijke gebieden of aan drukke wegen. Ideaal dus om je te concentreren tijdens het thuiswerken of studeren. Ook je nachtrust zal je dankbaar zijn voor de rust en stilte.

4. Veiligheid

Wist je dat de aanwezigheid van rolluiken het risico op inbraken kan verminderen? Inbrekers zijn geneigd de weg van de minste weerstand te kiezen; hoe minder tijd ze nodig hebben om binnen te dringen, hoe minder kans dat ze gepakt worden. Rolluiken kunnen een inbraakpoging aanzienlijk vertragen. Daarom is de kans groot dat gesloten rolluiken een dief al afschrikken voordat ze een poging wagen. Daarnaast zorgen de versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders voor extra veiligheid. Wanneer je op vakantie vertrekt, kan je bovendien gebruik maken van een automatisch besturingssysteem (optioneel) waarbij de rolluiken op en neer gaan op de door jou gewenste tijdstippen.

5. Bescherming ramen tegen weersinvloeden

Rolluiken hebben ook een beschermende functie. Ze beschermen namelijk ramen tegen schade door zware weersomstandigheden. Zo voorkomen rolluiken dat ramen barsten of breken tijdens een zware hagelbui. Ook tijdens een storm kan je op je beide oren slapen. Rondvliegend puin, takken en andere objecten die door de sterke wind worden meegevoerd, zullen geen schade berokkenen aan je ramen.

6. Privacy

Geef toe dat je buren jouw zachte berenpyjama niet hoeven te zien wanneer je je favoriete serie bingewatcht in de zetel ’s avonds. Gesloten rolluiken kunnen volledige privacy bieden, wat wenselijk is in bepaalde situaties of gebieden.

7. Lange levensduur

Rolluiken zijn duurzaam en hebben vaak een lange levensduur, wat ze een eenmalige investering maken die zich over de tijd terugbetaalt. Zo worden ze gemaakt van hoogwaardige, slijtvaste materialen zoals aluminium, staal of versterkt pvc. Deze materialen zijn bestand tegen corrosie, roest en vervorming door extreme temperaturen of vochtigheid.

8. Onderhoudsvriendelijk

Rolluiken vereisen weinig onderhoud. Ze hoeven slechts af en toe schoongemaakt te worden om stof en vuil te verwijderen, wat helpt hun levensduur te verlengen. De gladde oppervlakken zijn gemakkelijk af te vegen of te spuiten met water. Dit betekent dat vuil en stof dat zich verzamelt, snel kan worden verwijderd zonder speciale reinigingsmiddelen of gereedschappen.

9. Verhogen de waarde van je woning

Bij de verkoop van een huis kunnen rolluiken worden benadrukt als een waardevolle functie die niet alleen directe voordelen biedt, maar ook op lange termijn een waardevolle investering is. Dit alles kan bijdragen aan een hogere vraagprijs en een grotere aantrekkingskracht op de vastgoedmarkt.

Bij ASBL kan je terecht voor voorzet-, inbouw- en opbouwrolluiken. Niet zeker welk type rolluik geschikt is voor jouw woning? Wij geven je graag gepast advies in onze showroom in Lint of Geel.

Wens je meer informatie over onze rolluiken?

Neem contact met ons op